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ENCIASURE NO.1

it

Description of Violations

i Jersey Central Power and Light Compesy
Docket No. 50-219
License No. DPR-16

Certain activities under your license appear to be in violation of'

- AEC regulations and lieanse requirensets. These apparent violations
i

are considered to be of Category 11 severity.'

1. Section 4.4.A.2 of the Technisal Specifications requires Core-

Spray System operability verification for " Motor operated
valve operability once/ month." j

'
.

4

! Contrary to this requirement, records indicated that an oper-
ability test was not performed between April 26 and June 21, 1973. |

1
I

2. Section 3.6.C of the Technical Specifications states, in part. |
-

"The maximum amount of radioactivity... contained in the radweste |j

j
storage tanks outside the radweste building shall not exceed 10.0

' curies."
S

Contrary to this requirement, activity levels in outside storap.e'
,

'

tanks exceeded the 10 curie limit from August 17 - September 4,"

1973 (Racurrent violation). We note that you have informed the
Directorate of Licensing, in your letter of September 20, 1973, j

'

. of your plans to incorporate major modifications to your radweste!

i system.

In your response to this matter, it is requested that you describe1

the specific steps that will be taken to assure compliance with
,

i existing license requirements.
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DiCLOSURE NO. 2

Description of Safety Item
5

5

Jersey Central Power and Light Company:
'

'' Docket 730. 50-219
Liceof:a No. DPR-16

The following item appears to raise a question concerning the safety
of operations as identified below:

Accepted radiological safety control practices dictate that
instrumentation used routinely to detect and measure radio-
activity for the purpose of personnel protection be calibrated
with a known source to assure the accuracy of the measuresents.
The accepted calibration frequency is a minimum of once each
calendar quarter.

Contrary to the above your instrument calibration procedure
No. 904.11 revision dated December 12, 1972, specifies a six (ti)
month calibration frequency. We note that instrument calibration
records from July 1972 - July 1973 indicated that instruments
were calibrated according to this frequency; or removed from
service, or lost.
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