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May 10, 1990

Dr. Mohamed Shanbaky, Chief
Nuclear Materials Safety Section A
'U.S. Nuclear Regulatory Commission

L Region I
475 Allendale Road
King of Prussia, PA 19406

V
-RE: Docket #: 030 01276

'

Inspection i 90 001-
License No.: 06 09522 01

Dear Dr. Shanbaky:
.

With reference to your notice of violation dated April 21, 1990,
the information that you request is as follows:

1. CORRECTIVE ACTIONS:

No actions will be taken at this time since we do not believe a
violation has occurred. As you pointed out, it is required that
'the Hospital follow the procedures listed in Appendix K of Reg.
Guide 10.8, Revision 1 for radiation safety procedures for
therapeutic use of radiopharmaceuticals. The section to which you
refer states that "... nursing personnel who attend the patient
will wear personnel monitoring devices as advised by the radiation
safety officer...".

Atithis institution, we chose not to provide individual personnel
monitors to nurses who care for an I 131 patient, but rather to
pont area monitors within the room. Individual nursing dose could
then be calculated by use of a " time in the room" log sheet.-
Nursing personnel are required to sign in and sign out of the I 131
patient's room listing the time of entry and the time of exit.

'

once the area monitors are processed, . individual dose could then be< _

. calculated based upon the dose to the monitor and the nursing time
sheets.

Although an I 131 patient's room is a radiation area, as defined by
10'CFR 20.202 (b) (1), film dosimetry is not necessarily required
.unless the individual " ... is likely to receive a dose in any
calendar quarter in excess of 25 percent of the applicable value
specified in paragraph (a) of 20.101 " (10 CFR 20.202 (a) (1)....
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The value listed as 25 percent of the applicable dose value listed
in 10 CFR 20.101 (a) is calcualted to be 312 mrem per quarter. I

Past experience with I 131 therapy at this facility, indicates that !

this_ dose value is not attainable. Therefore, film badges ne not i
mandated. ]

Therefore, the RSO advised that film badges were not required and
'

that our method of calculating nursing dose is an acceptable 1

alternative procedure, j
2. CORRECTIVE STEPS TO AVOID FURTHER VIOLATIONS: 6

Whenever possible, we will follow the requirements of the NRC to !

the letter; however, from time to time we reserve the ability to
substitute acceptable alternative procedures as recommended by our :
RSO and consultant in health physics. }

!

3. DATE OF FULL COMPLIANCE: :

If you do not accept our alternative method of monitoring exposure
1

as established by our Radiation Safety Officer, please contact me. t
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Wit bes re ards, (
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Gordon L. Smith
Vice President
Corporate Planning and ;

Business Development -|
.
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cc: Frank A. Corvino
Ralph Sgambato
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