

NUCLEAR REGULATORY COMMISSION WASHINGTON, D. C. 20555

JUN 1 0 1981

Docket Nos.: 50-382

MEMORANDUM FOR: D. B. Vass 110, Chief, Licensee Qualifications Branch, DHFS

FROM:

F. J. Miraglia, Acting Chief, Licensing Branch #3. DL

SUBJECT:

WATERFORD ACRS SUBCOMMITTEE MEETING

On June 18, the ACRS Subcommittee is meeting at the Waterford 3 site. As the attached agenda indicates the subcommittee would like a presentation of the staff's evaluation of the applicant's management, staffing and training. Please arrange for someone from your branch to attend the meeting and make the presentation of agenda item 2.4.

Maglia, Acting Chief

Licensing Branch No. 3 Division of Licensing

cc: D. Eisenhut S. Hanauer

ACRS SUBCOMMITTEE MEETING ON WATERFORD JUNE 18-19, 1981 NEW ORLEANS, LA

		PRESENTATION TIME	APPROXIMATE TIME
THUI	RSDAY - JUNE 18, 1981		1:00 pm
1.	Introductory Remarks by Subcommittee Chairman	10 min	
2.	NRC Staff Review		. 10
	2.1 Introduction	5 min	1:10 pm
	2.2 Plant Status and Schedule	5 min	1:15 pm
		20 min	1:25 pm
	2.3 Open Items2.4 Staff Evaluation of Management, Staffing, Training	20 min	1:55 pm
3.	Applicant Presentation		
٠.	3.1 Introduction	5 min	2:25 pm
	3.2 Response to NRC Comments	10 min	2:30 pm
	inite with Similar Plants	10 min	2:45 pm
		10 min	3:00 pm
	3.4 Significant Design Changes to CP	10 min	3:15 pm
BR	REAK	80 min	3:25 pm
	3.5 Organization & Staffing	80 11111	
	. Schedule for Staffing		
	. Prior Nuclear Experience		
	. Safety Review Groups		
	. QA/QC Organization		
	. Feedback of Operating Experience		
	. Interaction with INPO		
			5:30 pm
A	djourn		

FRIDAY - JUNE 19 1981	PRESENTATION TIME	APPROXIMATE TIME
3.6 Training and Qualification	40 min	8:30 am
. Operators		
. Non-operating Personnel		
. Use of Simulators		
3.7 Human Engineering of Control Roo and Balance of Prant Controls	n 40 min	9:30 am
. Safety Parameter Display Syst	em	
. Mimicking		
. Operating Procedures		
BREAK	10 min	10:30 am
3.3 Symptomatic Analysis of Abnormal Conditions	15 min	10:40 am
. Abnormal Cond. Control Procedure		
3.9 Quality Assurance Experience Duri Construction	ng 10 min	11:05 am
3.10 Emergency Support Facilities	15 min	11:20 am
3.11 Summary Remarks	10 min	11:40 pm
4. Executive Session	10 min	11:50 pm
Adjourn		12:00 noon