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QUESTION 51 If a licensee determines that a nucledr facility should be.

,- - closed and decommissioned, does the NRC have the authority to

compel-that licensee to continue to operate the facility

because the NRC determines that the power generated by the

facility _is needed?
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. ANSWER.

o

L As stated in response to Question 3, in accordance with'Section 188 of the-
;

L Atomic Energy Act of 1954, as amended, 42 U.S.C. 6 2238, the Commission, upon
i

a detemination that the public convenience and necessity requires, "may, !

| after consultation with the appropriate regulatory agency, State or Federal,

having jurisdiction, order that possession be taken of and such facility

| ' operated for such period of time as the public convenience and necessity _. . .
1:

may, in the judgment of the Commission, require...." The exercise e? this

authority is' contingent upon the predicate that the license for such facility |
had been revoked pursuant.to Section 186 of the AEA, 42 U.S.C. Q 2236 and

i

requires the payment of just compensation.
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