Advanced Power Reactor 1400
ITAAC Evaluation Cross Reference Table

Control Room
HVAC System

2.7.3.1-3

9.4.1.4.7,
13.3.4.9,
14.3.10

The staff reviewed the ITAAC requirements in DCD Tier 1, Table 2.7.3.1-3, “Control Room HVAC System
ITAAC,” and DCD Tier 2, Section 14.3.2.7, “ITAAC for Plant Systems.” ITAAC

The staff noticed that in DCD Tier 1, Table 2.7.3.1-3 “Control Room HVAC System Cempenents-List,” ltem 7,
the acceptance criteria requires the CRHS to be “capable of providing the conditioned air to maintain the
room temperature within design limits for the CRE during plant normal, abnormal and accidents conditions.”
However, the parameters were not specified in regards to “design limits.” The staff also noted that, in ltem
8.b, the acceptance criteria requires the CRHS to “maintain positive pressure in the CRE during the
emergency mode,” but fails to define “positive pressure.” Finally, in Iltem 11, the staff noted that the unfiltered
inleakage test method is not specified. In order to remedy these omissions, RAI 236-8293 (ML15296A007),
Question 09.04.01-01, was generated to request the applicant to (1) specify the parameters to define “design
limits;” (2) more clearly define positive pressure; and (3) recommend that the applicant specify ASTM E741
as the required test method in the ITAAC.

In a November 12, 2015, response (ML15316A478) to RAI 236-8293, Question 09.04.01-01, the applicant
states that:

1. The specific design room temperature limits for the CRE are described in the DCD Tier 2, Section 9.4.1.1
and they vary with the areas in the CRE such as 21.1 °C to 25 °C (70 °F to 77 °F) for MCR, 18.3 °C to
26.7 °C (65 °F to 80 °F) for other support areas, 10°C to 40°C (50 °F to 104 °F) for HVAC equipment
rooms. KHNP believes that specifying all the design room temperature limits in the acceptance criteria is
excessive, and maintaining current term, “design limits” is adequate.

2. The text, “positive pressure in the CRE” in the DCD Tier 1, Table 2.7.3.1-3, Acceptance Criteria 8.b will be
revised to “minimum 3.175 mm (0.125 in) water gauge of positive pressure in the CRE with respect to adjacent
areas.”

3. The DCD Tier 1, Table 2.7.3.1-3, Inspection, Tests, Analyses 11 will be revised to include ASTM E741-2000 as
the unfiltered inleakage test method.

The staff determined that, with the exception of providing design room temperature limits in the ITAAC, the applicant
provided the information requested in RAI 236-8293. The staff concluded that, because design room temperature
limits are addressed elsewhere in the DCD, it is acceptable that they not be specified in the ITAAC. The staff
considers RAI 236-8293, Question 09.04.01-1, resolved.

* SER Section containing the overall 10 CFR 52.47(b)(1) conclusion for all of the ITAAC in a given table.
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