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Question No. 16-206 
 
Paragraph (a)(11) of 10 CFR 52.47 states that a design certification (DC) applicant is to 
propose Technical Specifications (TS) prepared in accordance with 10 CFR 50.36 and 50.36a. 
NUREG-1432, “Standard Technical Specifications (STS)-Combustion Engineering Plants,” 
Rev. 4, provides NRC guidance on format and content of technical specifications as one 
acceptable means to meet 10 CFR 50.36 requirements. Staff needs to evaluate all technical 
differences from standard TS (STS) NUREG-1432, STS Combustion Engineering Plants, Rev. 
4, which is referenced by the DC applicant in DCD Tier 2 Section 16.1, and the docketed 
rationale for each difference because conformance to STS provisions is used in the safety 
review as the initial point of guidance for evaluating the adequacy of the generic TS to ensure 
adequate protection of public health and safety, and the completeness and accuracy of the 
generic TS Bases. 
 
The Writer’s Guide for Plant-Specific Improved Technical Specifications (TSTF-GG-05-01) 
also provides guidance for the format and content of the TS. There are format and content 
differences between the DCD and the Writer’s Guide. These following corrections are 
necessary to ensure the completeness and accuracy of the TS and Bases. 
 
Correct the borders within the Required Actions table for Technical Specification (TS) 3.3.13. 
 
In the Required Actions table, there is a Note associated with Required Action A.1. The single 
line above and below the Note contact the vertical line separating the Required Action column 
and the Completion Time column. This should be corrected. 
 
This correction is required to ensure the proper formatting of the Required Actions table within 
TS 3.3.13. 
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Response – (Rev. 1) 
 
The single lines above and below the note within the Required Actions table will be revised to 
detach the vertical line between the Required Action column and the Completion Time 
column as requested. 

 
 

Impact on DCD 
  
Same as changes described in Impact on Technical Specifications section. 
 
Impact on PRA 
 
There is no impact on the PRA. 
 
Impact on Technical Specifications 
 
TS 3.3.13 of DCD Tier 2 will be revised as shown in the attached markup. 
 
Impact on Technical/Topical/Environmental Reports 
 
There is no impact on any Technical, Topical or Environmental Report. 



Logarithmic Power Monitoring Channels 
3.3.13 

 
 

3.3.13-1 

3.3  INSTRUMENTATION 
 

  Logarithmic Power Monitoring Channels 3.3.13
 
 
LCO  3.3.13 Two logarithmic power level monitoring instrumentation shall be 

OPERABLE. 
 
 
 
APPLICABILITY: 

 
 
 
MODES 3, 4, and 5 with the reactor trip switchgears (RTSGs) open or 
control element assembly (CEA) drive system not capable of CEA 
withdrawal. 

 
 
ACTIONS 

CONDITION REQUIRED ACTION COMPLETION TIME 
 
A. One or more required 

channel(s) inoperable. 

 
A.1 

  
  NOTE  

  

Limited plant cooldown or boron 
dilution is allowed provided the 
change is accounted for in the 
calculated SDM. 

 
 Suspend all operations 

involving positive reactivity 
additions. 

 
Immediately 

 
AND 
 
A.2 Perform SDM verification in 

accordance with SR 3.1.1.1 if 
Tcold > 99 oC (210 oF) or SR 
3.1.2.1 if Tcold oC (210 oF). 

 

 
 
 
4 hours 
 
AND 
 
Once per 12 hours 
thereafter 
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 A.1 --------NOTE-------- 
        Limited plant cooldown or boron 
        dilution is allowed provided the 
        change is accounted for in the 
        calculated SDM. 
       --------------------
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