October 18, 2013

MEMORANDUM TO: Anthony J. Mendiola, Chief

Licensing Processes Branch
Division of Policy and Rulemaking
Office of Nuclear Reactor Regulation

FROM: Joseph J. Holonich, Senior Project Manager /RA by JGolla for/

Licensing Processes Branch
Division of Policy and Rulemaking
Office of Nuclear Reactor Regulation

SUBJECT: FORTHCOMING MEETING ON NUCLEAR ENERGY INSTITUTE

(NEI) GUIDANCE DOCUMENT FOR SPENT FUEL CRITICALITY

ANALYSES (CATEGORY 2 PUBLIC MEETING)

DATE & TIME: Thursday, October 31, 2013, 8:30 a.m-5:00 p.m.

LOCATION: U.S. Nuclear Regulatory Commission (NRC)

Room 8A01

Two White Flint North (enter One White Flint North)

11545 Rockville Pike Rockville, MD 20852

PURPOSE: To exchange information and provide status to the public on various

technical topics related to spent-fuel pool criticality analysis and

quidance.

CATEGORY*: This is a Category 2 public meeting. The public is invited to

participate in this meeting by discussing regulatory issues with the NRC at designated points identified on the agenda. A conference

number is available upon request.

PARTICIPANTS: The participants from the NRC are from the Office of Nuclear Reactor

Regulation (NRR).

NRC INDUSTRY

J. Holonich K. Cummings, NEI, et al.

E. Wong

C. Jackson, et al.

Enclosure: Agenda

CONTACT: Joseph J. Holonich, NRR

301-415-7297

joseph.holonich@nrc.gov

* Commission's Policy Statement on Enhancing Public Participation in NRC Meetings," (67 FR 36920), May 28, 2002.

MEMORANDUM TO: Anthony J. Mendiola, Chief

Licensing Processes Branch
Division of Policy and Rulemaking
Office of Nuclear Reactor Regulation

FROM: Joseph J. Holonich, Senior Project Manager /RA by JGolla for/

Licensing Processes Branch
Division of Policy and Rulemaking
Office of Nuclear Reactor Regulation

SUBJECT: FORTHCOMING MEETING ON NUCLEAR ENERGY INSTITUTE

(NEI) GUIDANCE DOCUMENT FOR SPENT FUEL CRITICALITY

ANALYSES (CATEGORY 2 PUBLIC MEETING)

DATE & TIME: Thursday, October 31, 2013, 8:30 a.m-5:00 p.m.

LOCATION: U.S. Nuclear Regulatory Commission (NRC)

Room 8A01

Two White Flint North (enter One White Flint North)

11545 Rockville Pike Rockville, MD 20852

PURPOSE: To exchange information and provide status to the public on various

technical topics related to spent-fuel pool criticality analysis and

guidance.

CATEGORY*: This is a Category 2 public meeting. The public is invited to

participate in this meeting by discussing regulatory issues with the NRC at designated points identified on the agenda. A conference

number is available upon request.

PARTICIPANTS: The participants from the NRC are from the Office of Nuclear Reactor

Regulation (NRR).

NRC INDUSTRY

J. Holonich K. Cummings, NEI, et al.

E. Wong

C. Jackson, et al.

Enclosure: Agenda

CONTACT: Joseph J. Holonich, NRR

301-415-7297

joseph.holonich@nrc.gov

DISTRIBUTION

PUBLIC RidsNrrOd RidsNrrDpr RidsNrrLADBaxley RidsNrrDssSxrb

PMNS RidsNrrDe RidsNrrDprPlpb RidsAcrsAcnwMailCenter

RidsOgcMailCenter CJackson RidsOpaMail Receptionist (OWFN, TWFN, 3WFN)

RidsNroOd RidsResOd CJackson RidsNrrDss

ADAMS ACCESSION NO.: ML13262A132 NRC-001

OFFICE	DPR/PLPB/PM	DPR/PLPB/LA	DSS/SXRB/BC	DPR/PLPB/BC	DPR/PLPB/PM
NAME	JHolonich (JGolla for)	DBaxley	CJackson	AMendiola	JHolonich (JGolla for)
DATE	10/18/2013	10/ 4/2013	10/18/2013	10/18/2013	10/18/2013

OFFICIAL RECORD COPY

Commission's Policy Statement on Enhancing Public Participation in NRC Meetings,"
 (67 FR 36920), May 28, 2002.

Meeting between the Industry and the U.S. Nuclear Regulatory Commission (NRC) on Spent Fuel Pool Criticality October 31, 2013

	Agenda					
8:30 am	Welcome, Introductions, and Meeting Objectives (15 mins) • Overview of Meeting Agenda	NRC/Nuclear Energy Institute (NEI) Kris Cummings, NEI				
8:45 am	Overview of Electric Power Research Institute (EPRI) Sensitivity Studies (30 mins) • Proposed analysis to satisfy commitments from September 24 th meeting.	EPRI				
9:15 am	NFV/SFP Rack Model (30 minutes) Parameters to Include Model Simplifications Extent of Model (Single Cell Infinite Array versus Whole Pool)	TBD				
9:45 am	Rack Manufacturing Tolerances (30 mins) • Parameters to Include	TBD				
10:15 am	Break (15 mins)					
10:30 am	Fuel Assembly in the Storage Rack (30 mins) Channeled/Non-Channeled Eccentricity Static/Dynamic Conditions	TBD				
11:00 pm	NVF/SFP Operating Conditions (30 mins)	TBD				
11:30 pm	Scenarios/Storage Configurations (30 mins) • Loading Curves	Robin Jones, Southern Company				
12:00 pm	Lunch (1 hr)					

1:00 pm	Neutron Absorbers (45 mins)	TBD
1:45 pm	Neutron Absorber Survey (30 mins) Survey Questions Results of Survey	Kris Cummings, NEI
2:15 pm	Break (15 mins)	
2:30 pm	Neutron Absorber Surveillance Program (1.25 hour)	TBD
3:45 pm	Interfaces and Intrafaces (30 mins)	Kris Cummings, NEI
4:15pm	Summary of Actions Captured	Kris Cummings, NEI