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QUESTION NO. 03.08.01-11: 

In DCD Subsection 3.8.1.4.6, the paragraph (Page 3.8-14) states: “A Design Report of the 
PCCV is provided separately from the DCD. In accordance with ASME Code, Section III 
(Reference 3.8-2), Subarticle NCA-3350, the Design Report has sufficient detail to show that 
the applicable stress limitations are satisfied when components are subjected to the design 
loading conditions.” 

The applicant is requested to provide a summary of the ‘Design Report of the PCCV’ 
showing how the PCCV Concrete Containment design meets the stress limitations subjected 
to design loading conditions. The summary should include the main parts and the major 
elements of the containment and provide the margins to the design limits. 
 

ANSWER: 

This answer revises and replaces the previous MHI answer that was transmitted by letter 
UAP‐HF-09161 (ML091060749). 

A summary of the “Design Report of the PCCV” is provided in DCD Appendix 3L, “Critical 
Sections for Reactor Building Complex”.  This appendix provides specific detail for critical 
sections of the prestressed concrete containment vessel (PCCV). 

Appendix 3L provides structural analysis and design approaches taken to determine the 
stresses in the concrete and reinforcing steel.  Design results indicate the required 
reinforcement and the maximum demand to capacity ratios (DCR) for the applicable design 
limits.  The demand to capacity ratios (DCR) reported provides an indication of the design 
margin that is maintained in the design of the PCCV component when subjected to the 
design loading conditions. 

Impact on DCD 

There is no impact on the DCD. 

Impact on R-COLA 

There is no impact on the R-COLA. 



3.8.1-2 

Impact on PRA 

There is no impact on the PRA. 

Impact on Technical/Topical Report 

There is no impact on the Technical/Topical Report. 
 

This completes MHI’s response to the NRC’s question. 

 


