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QUESTION NO. 03.07.02-83: 

On Page A1 of Appendix A of the MUAP-11001 (R0) under Key Features, the second bullet 
states, “Program Checks Minimum Reinforcement in Accordance with Section 7.12 of ACI 
349-01.”  

Requirements for minimum reinforcement are also specified in Section 14.3 of ACI 349-01. 
The Applicant is requested to confirm that the program also checks for minimum 
reinforcement requirements in Section 14.3 of ACI 349-01, and that the A/B design meets 
the ACI code requirements. 
 

ANSWER: 

This answer replaces the previous MHI answer that was transmitted by letter UAP-HF-11262 
(ML11228A129). 

Technical Report MUAP-11001 is superseded by Technical Report MUAP-10006, Rev. 3.  
MUAP-10006, Rev. 3 does not include detailed descriptions of the post-processing methods 
used to confirm reinforced concrete section adequacy.  The Reactor Building (R/B), 
Prestressed Concrete Containment Vessel (PCCV), Containment Internal Structure (CIS), 
Power Source Buildings (PS/Bs) and Auxiliary Building (A/B) are now on a combined 
basemat and are identified as the R/B complex.  The design checks performed for the A/B 
are limited to the common walls connecting the A/B to the R/B and the A/B to the west PS/B.  
Technical Report MUAP-10006, Rev. 3 presents the information relevant to the A/B as well 
as the other buildings that make up the R/B complex.   

The American Concrete Institute (ACI) 349 design code has changed from the 2001 to the 
2006 edition.  Checks for the minimum reinforcement requirements as described in Sections 
7.12, 14.3, and 21.7 of the ACI 349-06 code have been considered in the design of the R/B 
complex.  All analyzed walls meet the minimum requirements of ACI 349-06. 

 



3.7.2-2 

Impact on DCD 

There is no impact on the DCD. 

Impact on R-COLA 

There is no impact on the R-COLA. 

Impact on PRA 

There is no impact on the PRA. 

Impact on Technical/Topical Report 

There is no impact on the Technical/Topical Report. 
 

This completes MHI’s response to the NRC’s question. 

 


