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QUESTION NO. 03.08.03-53: 

Section 4.3 of MHI TR MUAP-11013-P (R1), which corresponds to Task 2-C, 
Anchorage/Connection Design and Adequacy Check, states that “For each individual 
demand type, a conservative connection design philosophy will be selected from the 
following: (i) full strength with respect to connected components, or (ii) overstrength with 
respect to seismic force demands, or (iii) ductile design providing adequate structure drift 
capability. Explain what each of these mean. For example, (a) clarify whether the full 
strength with respect to connected components means that the connection will be designed 
to be stronger than both of the connected parts, (b) for the overstrength with respect to 
seismic force demands approach what are the design criteria for the required overstrength 
and what are the bases for these criteria, (c) for ductile design providing adequate structure 
drift capability, why is this identified as an “or” option and not “and” along with the first two 
approaches, and what are the structure drift criteria and the bases for these criteria. 
 

ANSWER: 

This answer revises and replaces the previous MHI answer that was transmitted by letter 
UAP-HF-12051 (ML12075A108). 

Technical Report MUAP-11020, Rev. 1, Sections 2 and 3, provide information regarding the 
conservative connection design philosophy.  An example is included in Section 7.0 to 
illustrate the design methodology.  As shown in the example, the connections are designed 
to be stronger than the weaker of the connected parts (in this case, the steel concrete (SC) 
wall above the basemat). 

The third connection design option (ductile design) previously identified in Technical Report 
MUAP-11013, Rev. 1, has been removed from Technical Report MUAP-11013, Rev. 2. 

Impact on DCD 

There is no impact on the DCD. 



3.8.3-2 

Impact on R-COLA 

There is no impact on the R-COLA. 

Impact on S-COLA 

There is no impact on the S-COLA. 

Impact on PRA 

There is no impact on the PRA. 

Impact on Technical/Topical Report 

There is no impact on the Technical/Topical Report. 
 

This completes MHI’s response to the NRC’s question. 


