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July 26,2011 

Tara L. Weidner, Health Physicist 
Medical Branch, Division ofNuclear Materials Safety YJ.j .. Iq}() 1~OJ ­ uJ
Nuclear Regulatory Commission 
Region I 03Q IIP01B475 Allendale Road 
King ofPrussia, P A 19406-1415 

Dear Ms. Weidner, 

In reference to your letter dated July 15,2011 on the subject of: Springfield Hospital, Request 
for Additional Information Concerning Application for Renewal of License, Control No. 
574959, Springfield Hospital confirms the following statements: 

1. 	 Radiation monitoring instruments will be calibrated by a person qualified to perform 
survey meter calibrations. We reserve the right to upgrade our survey instruments as 
necessary as long as they are adequate to measure the type and level of radiation for 
which they are used. 

2. 	 Equipment used to measure dosages will be calibrated in accordance with nationally 
recognized standards or the manufacturer's instructions. 

3. 	 Either we will perform a prospective evaluation demonstrating that unmonitored 
individuals are not likely to receive, in 1 year, a radiation dose in excess of 10% of the 
allowable limits in 10 CFR Part 20 or we will provide dosimetry that meets the 
requirements listed under 'Criteria' in NUREG-1556, VoL 9, Rev. 2, 'Consolidated 
Guidance About Materials Licenses: Program-Specific Guidance About Medical Use 
Licenses' . 

4. 	 We have developed and will implement and maintain written procedures for area surveys 
in accordance with 10 CFR 20.1101 that meet the requirements of 10 CFR 20.1501 and 
10 CFR 35.70. 

5. 	 We have developed and will implement and maintain written procedures for safe use of 
unsealed byproduct material that meet the requirements of 10 CFR 20.1101 and 10 CFR 
20.1301. 

6. 	 We have developed and will implement and maintain written procedures for safe 

response to spills of licensed material in accordance with 10 CFR 20.1101. 


7. 	 We have developed and will implement and maintain written waste disposal procedures 
for license materials in accordance with 10 CFR 20.1101, that also meet the requirements 
of the applicable section of 10 CFR Part 20, Subpart K, and of 10 CFR 35.92. 
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Springfield Hospital also commits that no PET radionuclides will be used at our institution and 
Springfield Hospital does not possess any sealed sources that do not meet the criteria in 10 CFR 
35.65. 

If you have any further questions, please do not hesitate to contact me. 

Since~)Y, 
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Glenn Cordner 

Chief Executive Officer 

Springfield Hospital 

25 Ridgewood Road 

Springfield, VT 05156 


Control No. 574959 

License No. 44-19107-01 


cc: Mark Wellens, M.D., Radiation Safety Officer 


