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QUESTIONS for Reactor System, Nuclear Performance and Code Review (SRSB) 

 
05.04.11-1 

Question 05.04.11-1 
The PRT rupture disks are designed to open should the discharge result in a pressure 
that exceeds the PRT design pressure. In addition, the PRT rupture disks have a relief 
capacity greater than or equal to the combined capacity of the pressurizer safety valves. 
The applicant states that “The PRT and rupture disks are also designed for full vacuum 
to prevent PRT collapse, in the event that the contents are cooled following a discharge 
without nitrogen being added.” However, during its review, the staff found no information 
or reference to support the applicant’s conclusion. Provide a reference and discussion to 
support the information in regard to the PRT rupture disk design features stated above. 

 
 
05.04.11-2 

Question 05.04.11-2 
The applicant states that the PRT rupture disks are designed and located in such a way 
“that they do not pose a missile threat to any safety-related equipment.” However, after 
reviewing DCD Section 3.5.1, “Missile Selection and Description” and specifically 
Section 3.5.1.2, “Internally Generated Missiles (Inside Containment),” the staff found that 
the information provided in these sections was general in nature and the analyses were 
not related to rupture disks. Identify a reference and provide a description that shows 
that the PRT rupture disks do not pose a missile threat because of their design and 
location within the containment.  

 
 
05.04.11-3 

Question 05.04.11-3 

In DCD Tier 1, Subsections 2.4.1 and 2.4.2, Tier 2, Chapter 3, “Design of Structures, Systems, 
Components, and Equipment,” and Subsection 5.4.11, the staff could not find sufficient information to 
satisfy acceptance criterion which states: at the interface between Seismic Category I and non-Seismic 
Category I SSCs, the Seismic Category I dynamic analysis requirements should be extended to either 
the first anchor point in the non-seismic system or a sufficient distance into the non-Seismic Category I 
system so that the Seismic Category I analysis remains valid. (1) Identify the reference and provide a 
discussion that supports your position in respect to Regulatory Position C.3 of RG 1.29. (2) From the 
subsections noted above, how are the reactor coolant pressure boundary (RCPB) components identify 
from the non-RCPB at the point of interface? 


