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11.04-20 

RAI US-APWR 11.4-12 Supp 1 (Related to eRAI 2008, Question 7897)  
  
The staff originally asked the applicant in RAI 187-2008, Question 11.4-12 to provide the 
control set points for the resin filling and dewatering systems as part of a COL 
information item or provide justification for why it was not part of a COL information item.   
  
The applicant, in its RAI-response, stated that “details regarding the level instrument 
control ranges setpoints and references for the high-integrity container filling and de-
watering operations will be determined in the detailed design.”  This is not justification for 
not including these design details, which the COL applicants are responsible for 
addressing, in the context of a COL information item.  The staff requests that the 
applicant revise COL information item 11.4(7) in the DCD to include these design 
details that the COL applicants are responsible for addressing as indicated in Section 
11.4.2.4 of the DCD text. 

 
 
11.04-21 

RAI 11.4-6 Supp 1 (Related to eRAI 2008, Question 7891) 
 
The staff asked the applicant in RAI 187-2008, Question 11.4-6 to provide in the DCD 
additional information to justify how the guidance in Regulatory Guide 1.143, Regulatory 
Position 5 is met.  The applicant replied to Question 11.4-6 in its response to Request for 
Additional Information (RAI) Number 187-2008, Revision 1,  dated March 11, 2009.  In 
its response the applicant stated, “Component classifications for the SWMS are 
presented in DCD Section 3.2, Table 3.2-2, item 16, and are consistent with Table 1 of 
Regulatory Guide 1.143.”   
 
The staff has reviewed the applicant's RAI response and recognizes that DCD Section 
3.2.2.5, “Other Equipment Classes,” states, “The codes and standards defined in RG 
1.143, Table 1, are applied to equipment Class 6 components.”  However, RG 1.143, 
Regulatory Position 5, “Classification of Radwaste Systems for Design Purposes,” 
states: 

“Any systems or components in a RW-IIa facility that store, process, or handle 
radioactive waste in excess of the A1 quantities given in Appendix A, 
‘Determination of A1 and A2,’ to 10 CFR Part 71, ‘Packaging and Transportation 
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of Radioactive Material,’ are classified as RW-IIa.  These systems or components 
that process radioactive waste in excess of the A2 quantities but less than the A1 
quantities given in Appendix A to 10 CFR Part 71 are classified as RW-IIb.  All 
other components are classified as RW-IIc.  This classification may be modified 
for specific radwaste components.”   

 
To ensure that RG 1.143, Regulatory Position 5 guidance is met, the applicant is 
requested to provide a discussion of each of the SWMS components and the quantities 
of radioactive waste they process.  Based on this discussion, provide in the DCD 
appropriate classifications (RW-IIa, RW-IIb, or RW-IIc) for the systems or components 
that process radioactive waste similar to the proposed Table 11.2-20 for the LWMS. 

 
 


