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QUESTIONS for Engineering Mechanics Branch 2 (ESBWR/ABWR Projects) (EMB2) 

 
03.02.02-1 

DCD Subsection 3.2.2.2 states an exclusion “pursuant to paragraph I(2)…” , whereas 
RG 1.26, part 1, Quality Group B, which 3.2.2.2 commits to, states “pursuant to 
paragraph c(2).”  Clarify if this is a typographical error and the correct reference is c(2). 

 
 
03.02.02-2 

DCD Subsection 3.2.2.3 states that Equipment Class 3 is equivalent to RG 1.26, NRC 
Quality Group C.  However, if equivalent, then RG 1.26, section 2, Quality Group C, 
paragraph (d) is only partially addressed.  Discuss where the requirements regarding 
single component failures for systems located in Seismic Category I structures are 
addressed or why these requirements are not applicable. 

 
 
03.02.02-3 

DCD Subsection 3.2.2.4 states for Class 4 components, the requirements for RG 1.26, 
Quality Group D will be applied.  DCD Table 3.2-3 contains footnote 4 that states a 
graded approach to quality assurance of Class 4 components will be applied.  This 
footnote references a description of a graded approach as provided in Chapter 17, but 
no mention of “graded approach” is found in Chapter 17.  Describe how this proposed 
graded approach is consistent with the quality requirements in RG 1.26 for Quality 
Group D components and any applicable special treatment requirements.  
 
This same footnote 4 is also referenced to attribute a graded approach to Equipment 
Class 5 components.  Per Section 3.2.2.5, components in Equipment Class 5 are non 
safety-related components that are not part of the RWMS, are not within the purview of 
RG 1.26, and to which Appendix B requirement do not apply.  Provide further information 
on how this “graded approach” is to be applied to non-safety components classified as 
Equipment Class 5. 

 
 
03.02.02-4 

DCD Subsection 3.2.2.5, Equipment Class 6, states that codes and standards defined in 
RG 1.143, Table 1 are applied to Class 6 component, implying only codes and standards 
in Table 1 are being used.  This same language also appears in Chapter 11.  There is 
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additional design guidance provided in RG 1.143 other than those provided in Table 1.  
However, there are other parts of the DCD that imply commitment to RG 1.143 as a 
whole.  Clarify if Equipment Class 6 components will be subject to all appropriate design 
guidance of 1.143 or only those specified in Table 1 of 1.143. 

 
 
03.02.02-5 

10 CFR 50.55a identifies specific editions of certain codes to be applied and SECY-93-
087 identifies that the latest codes and standards endorsed by the NRC are to be used 
or to review editions on a case-by-case basis.  DCD Table 1.9.5-2 for treatment of 
SECY-93-087 "requirements", Issue Number II.A, references DCD 3.2.4.  In the 
referenced Subsection 3.2.4 of the DCD, editions of codes and standards are either 
omitted or are not current. Clarify how this 10 CFR 50.55a requirement and SECY 
position is fulfilled. 

 
 
03.02.02-6 

DCD Table 3.2-3 Note 5 states that codes and standards defined in design basis are 
applied.  For example, Equipment Class 5 references note 5 for the codes and 
standards.  Clarify what codes and standards including their editions will be used when 
note 5 is referenced.   

 
 
03.02.02-7 

GDC 1 of 10 CFR Part 50, Appendix A states in part that structures, systems, and 
components important to safety shall be designed, fabricated, erected, and tested to 
quality standards commensurate with the importance of the safety functions to be 
performed. Section 3.1.1.1.1 of the DCD uses the term safety-related and Section 3.2.2 
uses both terms to identify the SSCs that must be designed to satisfy the requirements 
of GDC 1.  Refer to definitions in 10 CFR 50, memo to NRC Staff from Harold Denton, 
dated 11/20/81, (accession numbers 8201200446 and 8201200448) and ANS 58.14 
regarding application of these terms.  Clarify the application of the terms  “safety-related” 
and “important to safety” to the quality group classification of SSCs and compliance with 
GDC 1.  Also clarify to what extent those SSCs that are important to safety that are not 
considered safety-related are classified so that they are designed to appropriate quality 
standards. 

 
 
03.02.02-8 

10 CFR Part 52.47 identifies that the Commission will require prior to design certification, 
that information normally contained in certain procurement specifications and 
construction and installation specifications be completed and available for audit.  The 
applicant is requested to clarify if the design basis information on quality group 
classification for all important to safety SSCs within the scope of the DCD, including 
structures, is included in specifications and if this information is now available for audit.  

 
 



REQUEST FOR ADDITIONAL INFORMATION 276-2043 REVISION 1 
 

 
 

3

03.02.02-9 
DCD Table 3.2-2 page 3.2-44 identifies Equipment Class 5 for two systems and RG 1.26 
is referenced  for applicable codes and standards.  RG 1.26 does not identify codes and 
standards for Equipment Class 5 systems that are not one of the four quality groups.  
Identify the applicable codes and standards for Equipment Class 5.  Correct Table 3.2-2 
as necessary. 
 

 
 


