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QUESTIONS for Construction Inspection and Allegations Branch (CCIB) 

 
14.03.07-7 

Discuss why inspections are not required by US-APWR DCD Tier 1 Table 
2.7.6.7-3, item 5 to verify that seismic category I PSS equipment, identified in 
US-APWR DCD Tier 1 Table 2.7.6.7-1, are located in a seismic structure.   
 
An important aspect of the seismic design commitment for item 5 is that the PSS 
components are located in a seismic structure. An inspection for component 
location relative to seismically protected structures is necessary. Example 5.a.i in 
Tier 2 Table 14.3-2 provides an acceptable verification of the commitment. 
  
  
Also applicable to following ITAAC: 
  
ITAAC Item 2 in Table 2.7.6.13-3 

 
 
14.03.07-8 

Identify the source of signal to be evaluated in the test for item 10.b in US-APWR 
DCD Tier 1 Table 2.7.6.7-3.  
 
The Logic section in Tier 1 Section 2.7.6.7.1 on page 2.7-212 indicates that a 
containment isolation signal will cause the valves listed in US-APWR DCD Tier 1 
Table 2.7.6.7-1 to close. The specific valve positioning signal should be identified 
for clarity. 
  
The design commitment should state that 'The PSS valves identified in Table 
2.7.6.7-1 perform the active safety functions listed in that table upon receipt of a 
signal.' 
  
The AC should mirror the revised design commitment. 
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14.03.07-9 
ITAAC Item 2 in Table 2.7.6.9-2 
  
This ITAAC if necessary asks an inspector to verify that fire detectors actuate when they 
are not identified by reference to 
a table or a listing of them.  Both the design commitment and AC should identify those 
fire detectors.  In additions, the AC would be better stated like the following:  'The tests 
of the as-built fire detectors conclude that all the fire detectors (reference) responded to 
simulated fire conditions and initiated fire alarms.' 

 
 
14.03.07-10 

ITAAC Item 3 in Table 2.7.6.9-2 
  
This ITAAC should identify the number of fire pumps and their percentage capacity 
rather than referring to a sufficient number of them.  It should also identify the largest fire 
pump.  The failure of largest fire pump seems applicable to single failure criteria.  

 
 
14.03.07-11 

ITAAC Item 4 in Table 2.7.6.9-2 
  
This ITAAC is actually two ITAAC configured as one.  The two ITAAC should be shown 
as two ITAAC. 
  
In addition, the ITAAC should direct the reader to a listing of the equipment required for 
safe shutdown or a report/study listing them. 
  
Applicable also to following ITAAC: 
  
ITAAC Item 6 in Table 2.7.6.9-2 - Only in regard to listing two ITAAC instead of one. 
  

 
 
14.03.07-12 

ITAAC Item 5 in Table 2.7.6.9-2 
  
This ITAAC is very confusing how it is presently written.  Suggested changes are the 
following: 
  
'The fire protection water supply system has at least 300,000 gallons available from 
primary or redundant sources for the largest US-APWR sprinkler system plus manual 
hose streams to support those fire suppression activities for two hours or longer.' 
  
Both the design commitment and the AC could use those words. 
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14.03.07-13 
The following typographical or editorial errors were noted in US-APWR Tier 2, Chapter 
14, Section 14.3.4.8 and Tier 1, Chapter 2, Section 2.8: 
 
Page 2.8-2, Design Commitment, Item 2: The word “is” should be “are.” 

 
 
14.03.07-14 

Explain the link between the Design Commitment specified in US-APWR DCD 
Tier 1 Table 2.8-1, items 1.a and 1.b, and the reference to radiation zones 
identified in US-APWR DCD Tier 1 Table 2.8-2. 
 
US-APWR DCD Tier 1 Table 2.8-2 is not discussed in Tier 1 Section 2.8. The 
zones identified in Table 2.8-2 are not tied to any specific Tier 1 Figures. The US-
APWR DCD Tier 1 Table 2.8-1, items 1.a and 1.b design commitment is that 
shielding walls and doors are provided to maintain the maximum radiation levels 
specified in Table 2.8-2. Any radiation level is possible per US-APWR DCD Tier 
1 Table 2.8-2. As written and explained, it is not possible for an inspector to verify 
the design commitments listed in US-APWR DCD Tier 1 Table 2.8-1, items 1.a 
and 1.b. 
  
For item 1.b, why no reference to a listing of shielding walls and floor in auxiliary 
building like for item 1.a. 

 
 
14.03.07-15 

ITAAC Item 2 in Table 2.8-1 
  
The reference for this ITAAC seems confusing.  If everything is covered in Section 
2.7.6.13, what is the need for this ITAAC? 

 
 


