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Type of Activity__Modification . _
: (Modification procedure, test, experiment, or document)

1. Is this actxvutyldocumeni listed in Section 1 or H of the matrices in Corporate Procedure BYes [ONo
1000-ADM-1291.01? .

if the answer to question 1 is "“na"' stop here. (Sectioh IV activities/documents should be
revigwed on a case-by-cass basis o determine if this procedure is applicable.) This pro-
cedure is nat applicable and no documentation is required. |f the answer is ''yes’ proceed 1o
question 2.

2. s this a new activity/document or a substantive revision to an aclivity/document? (See HYes ([ONo
Exhibit 3, paragraph 3, this procedura for examgples of non-substantive changes)

if the answaer to question 2 is “no" stop here. This procedure is not applicable and no
documentation is required. If lhe answer is “yes" proceed to answer all remaining questions.
These answers become the SatetylEnvnronmantal Determination and 5059 Review.

3. Does this activity/document have the potential 1o adversely affect nuclear safety or safe ZYes [Na
plant operations?

4, Does the acﬁvityldocument"require ravision of the systein/component description in the FSAR CYes [®ENo
or otherwise require revision of the Technical Specifications or any other part of the SAR? '

5. Does the aéllvity/documenl require revision of any procedural cr operating description in XYes CNo
the FSAR or otherwise requue revision of the Technical Specifications or any other part of the
SAR?

6. Are tests or experiments conducted which are not described in the FSAR, the Technical " CYes [XNo

Speeilicalions or any other part of the SAR?
No because No tests or sxperiments are conducted

Documents chacked:. ' -
it any of the answers 1o questions 3, 4, 5 or 6 are yes, prepare a writien salety evaiuation on a Safety Evaluation form.

if the answers to 3. 4, 5, and 6 are no, this precludes the occurrence of an Unreviewed Safety Question or Technical
Specifications change. Provide a written statement in the space provided above (attach additionaf sheet if
necassary) to support the determination, and list the documents you checked. - -
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7. Does lhis document involve any potential Non-Nuclear environmental impacx? —Yes

¥
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o

8. Are the design criteria as outlined in TMi-1 SDD-T1-000 Div. | or OC-SDD-000 Div. | Plant “Yes,
Level Criteria affectad by, or do they affect the activityldocument?

If yes, indicate how resolved

If \he answer 1o question 7 is yes, sither redesign or provide supporting documentation which will permit Erviron-
mental Licensing to determine if an adverse snvironmental impact exists and if reguiatory approval is required
(Ref. 1000-A0M-1216.03). If in doubt, consuilt the Radiclogica! and Environmental Controls Division or Environmental
Licensi'ng for assistance in completing the evaluation.
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3.3.11 Containment Isolation

With sand removed from the sand bed area and the drywell exterior
cleaned and coated, containment isolation is not affected.

During sand removal, cleaning and coating, containment isolation will not
be affected. An impact analysis, Reference 3.1.5, identifies limits as to
the weight of tools which may be carried or lifted above the torus, as well
as the maximum heights at which they may be carried to avoid load
drops that might damage the torus or its internal coating. In general,
that analysis requires that tools be covered with padding while being
moved across the top of the torus. These limits on tool weight, lift
height, and padding thickness will be observed during cleaning and
coating work. The limits are detailed in OC-MM-402950-009.

3.3.12 Materials _Comnatibilitv

The drywell exterior surface will be cleaned with a water-based cleaner
and coated with epoxy primer and epoxy paint. An epoxy primer will be
brushed/poured into the drywell-to-concrete gap at the base of the sand
bed area. An epoxy caulk may be applied over any remaining drywell-to-
concrete gap that the epoxy primer did not fill. The specific materials to
be used are described in OC-MM- 402950-010. These materials have
heen reviewed for compatibility in this application and approved for use
by GPUN’s Material Engineering department. The application of these
materials will not increase the corrosion rate of the drywell exterior.

Licensing Basis Documents/Margin of Safety

With the sand removed and the drywell exterior cleaned and coated, the
margin of safety discussed in SE-000243-002 (Reference 3.1.3) is not reduced.

After the drywell exterior has been cleaned, the steel surface will be free of
active corrosion cells so that corrosion will be reduced. Accordingly, it is
acceptable to clean but not coat the surface during 14R if time constraints
prevent coating application. After the drywell is coated, the steel surface will
not be wet by any future water leaks into the sand bed, so that future
corrosion will be further minimized. Whether or not the drywell surface is
coated during 14R, this modification will make it more likely that the margin
of safety will be maintained.

Cleaning and coating in portions of the sand bed area which are difficult to
access will be performed on a best effort basis. Accordingly, some patches of
the drywell exterior may be left uncleaned andfor uncoated. Possible
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preferential corrosion of these uncleaned/uncoated patches was evaluated,
Two conditions may exist in which patches of the drywell exterior are left

“uncleaned/uncoated: (1) the patches are uncleaned/uncoated while the bulk of

the drywell exterior is coated or, (2) the patches are uncleaned/uncoated while
the bulk of the drywell exterior is cleaned but not coated. In both cases, the
bulk of the drywell will not be cathodic with respect to the uncleaned/uncoated
patches, and therefore, galvanic cells (i.e., preferential corrosion) between the
uncleaned/uncoated patches and the bulk of the drywell exterior is unlikely to
exist. It is expected that the uncleaned/uncoated patches will continue to
experience general corrosion, but at a reduced rate since the sand and
moisture will no longer be present.

Nuclear Safcty[&afe Plant Ogerat;’dn

This modification will have no adverse effect on nuclear safety or safe plant
operations. As discussed in Section 3.3.1, the safety functions of the plant
systems potentially effected by this modification will not be degraded during
and after sand removal, cleaning, and coating.

Sand removal, rust removal and surface preparation tools will vibrate the
drywell locally in the sand bed area. Cleaning and coating will not be
performed during plant operation, so that there is no potential for this
vibration to initiate an inadvertent plant shutdown. Also, based on previous
experience with more aggressive tools and cutting activities this vibration will
niot be severe enough to effect plant equipment.

Probability of Occurrence or Consequence of an Accident

With sand removed and the drywell cleaned and coated in the sand bed area,
the probability of occurrence of an accident is not increased.

Neither the probability of occurrence of an accident nor the consequences of
an accident will be increased durmg sand removal, cleaning, and coating
activities.

Probability of Occurrence or Consequence of Malfunction of
Safety Equipment

For the reasons given in Section 3.3 above, removing sand from the sand bed
area and cleaning and coating the drywell steel in the sand bed area will not
increase the probabxlny of occurrence or consequence of ma]tunctlon of safety

equipment.
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