
NRC Response to FAQ 06-0025 [PJB] 

 
1. The FAQ is: 

 
Requesting clarification to current scope identified in NFPA-805,(2001), 
Section 3.4.1 / Specifically Section 3.4.2.1, 2, 3, 4* (and the Appendix to 
3.4.2.) It is based on a review NEI performed of “guidance of previously found 
regulatory documents such as 10CFR50 Appendix R, Section K and NUREG 
0800.” And as a result specifies that the minimum scope should be per 
A.3.4.2 and A.3.4.2.1. 

 
2. The NRC staff is requesting that all the previous industry guidance identified and 

utilized (10CFR50 Appendix R, Section K and NUREG 0800 and RG 1.189, etc.) 
be detailed (table format) and the technical basis for eliminating any scope be 
provided for our review. 

 
3. This review should address the specific scope within the “plans (graphics) and 

the procedure” that make up the Pre-Fire Plans and Strategies. 
 

4. If the scope of a pre-fire plan is to be reduced along with manual suppression 
capabilities would the impact to the risk, the DID and the safety margin be 
provided as part of the transition in the fire area summaries? 

 


