
From: "BELL, Russ" <rjb@nei.org>
To: "Nanette Gilles" <NVG@nrc.gov>
Date: 07/19/2006 5:27:07 PM
Subject: RE: Question on 5/30 Comment #32

 
Thank you for bringing this to our attention.  We have been unable to recreate the basis for the
extra words you highlighted in our May 30 recommended language for 52.17(a)(i)(xii).  For
purposes of dispositioning our comment #32, you should ignore them.

One other clarification re: this comment:   The last (3d) paragraph of our Comment #32 is
reinforcing the second.  

I hope this helps.  Let me know if something more than this e-mail is necessary to close this
issue.

-----Original Message-----
From: Nanette Gilles [mailto:NVG@nrc.gov] 
Sent: Wednesday, July 12, 2006 9:14 AM
To: BELL, Russ
Subject: RE: Question on 5/30 Comment #32

I'll try again.  Here it is:

For applications submitted after [insert date of final rule], a description of the quality assurance
program applied to site-related activities PERFORMED BY THE APPLICANT OR ITS
CONTRACTORS THAT PROVIDE AN INPUT FOR the future design, fabrication, construction,
and testing of the safety-related structures, systems, and components of a facility or facilities
that may be constructed on the site. Appendix B to 10 CFR Part 50, sets forth the requirements
for quality assurance programs for nuclear power plants.  THE APPLICANT MAY UTILIZE,
WITHOUT VERIFICATION, DATA GENERATED BY THIRD PARTIES SUCH AS
GOVERNMENT AGENCIES AND RESEARCHERS.  The description of the quality assurance
program for a nuclear power plant site shall include a discussion of how the applicable
requirements of appendix B of this part will be satisfied for the scope of activities to be
conducted by the applicant;"

>>> "BELL, Russ" <rjb@nei.org> 07/11/2006 10:06 PM >>>
Sorry, but your bolding did not come thru in your message.  Could you try all caps to highlight
so I'm clear on the words you're asking about? 

Thx.

-----Original Message-----
From: Nanette Gilles [mailto:NVG@nrc.gov]
Sent: Tuesday, July 11, 2006 3:05 PM
To: BELL, Russ
Subject: Question on 5/30 Comment #32

Russ - I need some help with one of NEI's comments from the 5/30/06 letter.  It is item #32 in
the enclosure, "New Requirements for an Applicant for an ESP or Design Certification to
Describe its Quality Assurance (QA) Program."  My question relates to the suggested rule
language for § 52.17(a)(1)(xii).  In there, I found some new language that was not identified as
new language and that doesn't seem to be addressed by the discussion.  The language I'm
referring to is indicated in bold below:

For applications submitted after [insert date of final rule], a description of the quality assurance
program applied to site-related activities performed by the applicant or its contractors that



provide an input for the future design, fabrication, construction, and testing of the safety-related
structures, systems, and components of a facility or facilities that may be constructed on the
site. Appendix B to 10 CFR Part 50, sets forth the requirements for quality assurance programs
for nuclear power plants.  The applicant may utilize, without verification, data generated by third
parties such as government agencies and researchers.  The description of the quality
assurance program for a nuclear power plant site shall include a discussion of how the
applicable requirements of appendix B of this part will be satisfied for the scope of activities to
be conducted by the applicant;"

Can you tell me whether it was or was not your intention to suggest that the text in bold be
added to § 52.17(a)(1)(xii) even though it is not discussed in your comment?

Nan

This electronic message transmission contains information from the Nuclear Energy Institute,
Inc.  The information is intended solely for the use of the addressee and its use by any other
person is not authorized.  If you are not the intended recipient, you have received this
communication in error, and any review, use, disclosure, copying or distribution of the contents
of this communication is strictly prohibited.  If you have received this electronic transmission in
error, please notify the sender immediately by telephone or by electronic mail and permanently
delete the original message.
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