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Ut. L. J. Swallow
Memwtite Plant
14alnickrodt .Ncleir Corporation
Bemitite, MissourL

Dear Mr. Swailow:

Please refer to our telephone couvarsation of January 27, 1960
And your letter of Fabruiry >10, 1960, relative to the problem

of transportation of special nueliar vaterial.

Except for shipments meetin tihe ;requirements of 10 CFR Part 71,

a hazardous situation iight Aidiseiduring shipment If two or more
batches of SWI =ateiia'l eich`*afe 'when ioolated froa the- other,
are alloeid to assemble during ,hipm.it, transahipmet or delivery.

Whereas a ticensee cin exercise tsupeievision of shipment in his own

vehitc%, he has no suck cogniance oer shipments ade by cosion

or contract carrier, swho are eept from the regulations set forth

in 10 CFR Part 70. ,For this resioi, 'licensees must include in their

applications, for quantitieso 'Aove those permitted by Part 71* an

outline of proposed transportation:prtcedur ,, together with ar-

raugements~with coam-nd eont~ract carriers to assure that the

licensee shipment uill not.be'eomnband vith ship'ents of other

-pecital nucluet'aterin¾ .-ithir -on the same vehicle or at points

'of transshipment or delivery. : -

-t is not our iztewt to withhold *pproval of shipments involving
LCL 'or'LT'L' ship teor rhlcb'*equire: transshipment at intermedi-
ate poiuto provided thee ILe 'see ebat r-de definito and positive

urngcienit8;iUi the carrierl to 'ke certxin that the shipment to

nuot 'comb itied 'l uoutd 0 ith -6theri ncWuc=ear material. In the

ibsence of such -6urance, it lyecomes necessary"for the licensee

to adopt procedures under vhieb his shipmnat will be ssfe from
~criticalty cei dent even. ioen it"sc ibs.ied with other shipments

of sPec Ia nucleir tateiiil`

I regret any misundcrstanding-resulting from our telephone conver-
-sation on Januiy 27, I mint to iAply thait w would approve
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thipatents which did rnot hAve exclusive use of the vehicle and wbich
might involve transshipaent only if assurances as noted above were
before us.

With respoct to your pluns for shipm¢ent by contract carrier, we
uould see no reason to withhold approval of an otherwise safe ship-
:ment, provided you have obtained certification of the carrier that
your mterial would not be loaded on the same vehicle with other
special niclcar material, and tlit it vould not be combined with
other special nuclear r.9terial at points of transshipment or delivery.

Sincerely yours,

Charles D. Wka
Hazards Evaluation Branch
Division of Licensing aad
Regulation
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