
May 21, 2002

Certification Board of Nuclear Cardiology
ATTN: Dr. Ami E. Iskandrian, M.D., President
9111 Old Georgetown Road
Bethesda, MD 20814

Dear Dr. Iskandrian:

I am replying to your letter dated November 9, 2000, to Donald Cool, requesting formal
recognition, under the new 10 CFR Part 35, “Medical Use of Byproduct Material”, for the
Certification Board of Nuclear Cardiology (CBNC) diplomates.  

In your letter of July 10, 2000, you stated that the CBNC certification process meets all of the
requirements of subsection §35.290 “Training for imaging and localization studies” of the new
10 CFR Part 35.

We have reviewed your request, and concluded that the CBNC certification process, as
described in your letter and your board’s application requirements, does meet the new
requirements in §35.290.  We plan to list on our web site the boards which have been
recognized.  We will include CBNC on that list. 

In a follow-up telephone query, your Executive Director asked whether the preceptors identified
in 35.290 need to be authorized users for uses authorized under 35.100 and 35.190.  The
answer is no.  The preceptors and preceptor statements do not need to cover 35.100, because
the scope of the CBNC recognition request and certification process is limited to uses under
35.200.

If you have any questions, please contact Dr. Robert Ayres at 301-415-5746 or e-mail at
rxa1@nrc.gov .

Sincerely,

 /RA/

John W. N. Hickey, Chief
Materials Safety and Inspection Branch
Division of Industrial and Medical 
 Nuclear Safety
Office of Nuclear Material 
 Safety and Safeguards
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