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These questions concern your letter dated July 18, 2001.

In order for us to add the use of radioactive drugs containing H-3 and C-14 for metabolic
studies, provide the information specified in 32.72(a)(3).

Confirm that you will only prepare and distribute radioactive drugs which the U.S. Food and
Drug Administration (FDA) has accepted an Investigational New Drug (IND) application; and
which contain only microcurie quantities of hydrogen-3 or carbon-14.

Please confirm that you will satisfy the labeling requirements in 32.72(a)(4) and the
instrumentation and measurement requirements in 32.72(c)(1) and (2).

Please note that should Part 32 authorization to manufacture, prepare and transfer certain
radioactive drugs containing H-3 or C-14 material for medical use (10 CFR 32.72) be added to
your broad-scope license (-02), your -02 license will become a Part 32 license, in addition to a
Part 33 (broad scope) licensee.  As a Part 32 licensee, you will not require an exemption from
33.17(a)(4) which addresses the activities conducted under the broad scope portion of your
license and not the Part 32 authorization.  Please note that only the manufacture, preparation or
transfer of radioactive drugs containing H-3 or C-14 for non-commercial medical research use
(metabolism studies) may be added to your license.  Any radioactive drugs for commercial
transfer will require that you apply for and receive a separate Part 32 manufacturing and
distribution license.

You requested that we add 750 millicuries of Tc99m for the New Brunswick facility.  Please
confirm that you are not using generators (Mo99) to obtain the Tc99m. 

In items 9.F. and G of your current license, interim storage is stated.  Please confirm that you
are not utilizing interim storage at this time.  If you want to  submit an interim waste storage
plan for our review, to enable you to begin interim waste storage should waste disposal facilities
close, it must contain all the information in Information Notice 90-09 (Please do not refer to any
previously submitted material).  If approved, the plan would be added to your license.  However,
it could not be activated until such time as radioactive waste disposal facilities become
unavailable.  Otherwise, you may apply for an amendment and submit an interim waste storage
plan at such time as radioactive waste disposal facilities become unavailable.

Regarding your request to change the authorized use condition for I-131 under 9.B. to "Storage
for decay; ...."  Please note that decay-in-storage is authorized by condition 21 of your current
license.  Thus, it need not be listed as an authorized use in item 9 of your license.

Please submit a written reply to my attention at the Region I Office and refer to Mail Control No.
130090.  If you have any technical questions regarding this deficiency letter, please call me at
(610) 337-6952. You may send your response by facsimile:  (610) 337-5269.  If you choose to
send your response by fax, you do not need to also send us your response by mail.  



Pamela J. Henderson
Senior Health Physicist
Branch 2
Division of Nuclear Materials Safety


