
November 28, 2000 

State of Iowa 
Bureau of Radiological Health 
Lucas State Office Building 
321 E. 1 2 th Street 
Des Moines, IA 50319-0075 

Attn: Mr. Donald A. Flater, Chief 

Re: Your Letter dated November 16, 2000 

Dear Mr. Slater: 

In response to your letter, I want to assure you that we promote the RLL device as a general 
licensed device. It is clearly stated in our brochure and Instruction and Safety manuals that this 
is a general licensed device. The Safety manual supplied with device, list the Title 10 CFR 31.5 
regulations, which match up with 39.4 (22)d of the Iowa State regulations.  

As a manufacturer, we submit quarterly reports of all general licensed transfers. I would 
appreciate your advising us whether general licensees of the RLL devices need to file a 
certificate with the agency per requirements 39.4 (20)a.  

As per your request, I will review this matter with our sales staff and see they advise our 
representatives that they need to understand and provide accurate details of the general license to 
our customers. I would then expect this type of misunderstanding will not reoccur.  

Sincerely, 

RSO/VP/Gen Mgr 

BC/dc 

cc: Heather Adams, Assistant Attorney General 
James Lynch, Nuclear Regulatory Commission, Region III 
John A. Volpe, PhD, Kentucky Radiation Health and Toxic Agents 
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